Velimir Bulatović,

25 godina, softverski inženjer, diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu 2017. godine. Preduzetnik. Zaljubljenik u tehnologiju.

Velimir i njegov tim organizatori su najveće konferencije u jugoistočnoj Evropi na temu nauke o podacima – Data Science Conference, koja se ove godine održava već peti put. Ovaj događaj okuplja više od 1500 eksperata i profesionalaca iz oblasti veštačke inteligencije, mašinskog učenja i nauke o podacima. Ovogodišnji program se sastoji od 5 trekova predavanja na kojima će govoriti preko 66 eksperata iz celog sveta. Neki od govornika su: Peter Morgan, Tarry Singh, Erin LeDell, John Laban, Natali Delic. Misija ovih mladih entuzijasta je da Beograd postane 3. centar Data Science u Evropi.

Osnivač je i predsednik inicijative koja ima za cilj provisanje i popularizaciju veštačke inteligencije LazyBrain. Ideja ove inicijative je da pomogne ljudima da razumeju i prihvate koncept veštačke inteligencija, ali i da inspiriše profesionalce i eksperte da podele sa zajednicom svoja znanja i iskustva, jer “budućnost kakva nas očekuje može biti u velikoj meri drugačija od one koju priželjkujemo”. Smatra da  je neophodno podizati svest o značaju i primeni novih tehnologija, ali istovremeno i voditi računa o etici i posledicama onoga što radimo.